Täydellinen lomapäivä?

Heti matkani alkupäivinä törmäsin AirBnB:n sivustolla elämyksiin, joita alueella järjestettiin. Kohderyhmänä oli AirBnB:n sivustolle löytävät matkailijat, yöpymisvarausta ei tarvittu elämystapahtumien hankkimiseen.

Valokuvaus kalkkikivirannikolla vaikutti liian hyvältä ollakseen totta. Säädöt, ISOt, aukot ja valotukset ranskankielisenä opetuksena kalkkirinteessä kiipeillen. Ei kiitos, kuulosti liian bridgetjones -tyyppiseltä kokemukselta pahimmillaan. Ruokakurssi maaseudulla sen sijaan herätti kiinnostukseni.

Hesvokastanjavati

KOKKAILU ja

hyvä seura

OLI RUOKAMATKAILUSSA NAPAKYMPPI!

Syysistutus kuistilla
Samettikukka jaksaa elokuusta lokakuulle
Heucera keijunkukka ikkunalla
Syysistutuksissa eri lajit tukevat toisiaan.
Korkea kynttilänjalka vadilla
Pitkä pöytäkoriste syysjuhliin
Kausikasvit ryhmitellään yhteen

Huippulöytö!

Lontoosta Normandiaan muuttanut huippuravintolan keittiömestari sen sijaan puhui brittienglantia, ja oli opiskellut keittämään ranskalaisessa kokkikoulussa. Siis sinne. Parhaat ranskalaisesta keittiöstä helposti englanniksi, kuulosti ja olikin juuri niin mainiota, kuin toivoa sopi.

Sulkahirssi korkeassa uurnassa

Kurssilla maatilatyyliin 

Maatilan keittiössä kurssipäivät sujuivat nopeasti. Paikallisilta tuottajilta ja farmeilta tuotteensa ostava kokki osasi kertoa normandialaisista erikoisuuksista, kasvuolosuhteista ja yllättävän tarkkaan eri kasvisten satoisuudesta alueella.

Pitkä pöytäkoriste syysjuhliin
Onko se osaaminen sitten erikoista? Ei ainakaan maassa, jossa keittotaitoa arvostetaan ja oman alueen raaka-aineet ja jalostetut tuotteet tunnetaan huomattavan hyvin.

 

Matkailijalle tai puutarhamatkailijalle kokkikurssi voi parhaimmillaan olla pitkän ketjun avaamista pellolta ruokapöytään, ja siitä voi saada oppia omaan tapaansa käyttää raaka-aineita, sekä käyttää kasveista ja lihasta kaikki osat. Tuhlaaminen, ylimaustaminen tai raaka-aineiden yletön määrä ei kuulu kuvioon. Se jää muille keittiöille.

Kevyemmällä otteella klassikoita

 

Mitäkö opiskeltiin? Tekniikkaa eli keittotaitoa. Teimme suklaamoussea, salaatteja ja erilaisia kylmiä kastikkeita. Kokeiltiin ankan paistamista, harjoiteltiin maalaiskanan leikkaamista ja valmistelua, sekä paikallisten juustojen teistausta sekä talvikurpitsan valmistamista. Myös Tarte tatin ja Tarte Normandien salaisuudet avattiin.

Keskustelut paikallisen yrittäjäpariskunnan kanssa olivat niin antoisia, että kurvasin pihaan myös seuraavana syksynä. Tänä syksynä ruokamuistoja syntyikin lähinnä kotikeittiössä ja joskus grillin äärellä.

Jos aihe on lähellä sydäntäsi tai innostuit kokemuksistani, voit tiedustella iloiselta yrittäjäpariskunnalta virtuaalikokkauskurssia!

Online Cooking Courses