Leikattu aita siirtolapuutarhassa
Iltakävely Pitäjänmäen kupeessa sijaitsevassa siirtolapuutarhassa toimii, vaikka vieressä on käynnissä kolmevuotinen remontti Raide-Jokerin vuoksi. Rauhallinen tunnelma ja seesteisyys alkaa jo parkkialueen kupeesta. Ei muuta kuin käppäilemään ja tutustumaan lähialueeseen puutarhamatkailukohteena.

Mietitkö uutta pensasaitaa?

Siirtolapuutarha-alueilla vierailu kannattaa, jos mietit miltä erilaiset lehtipensasaidat näyttävät kypsässä iässä. Leikatut aidat edustavat siirtolapuutarhoissa oman tilan ja julkisen käyskentelyn rajaa. Ne suojaavat tuulelta ja osin katseilta. Liian korkeita aitoja alueilla ei näy, joten pihojen ja mökkien kurkistelulle jää silti kohteliaita mahdollisuuksia.

Leikattu aita siirtolapuutarhassa

Tunnetko vanhanajan perennat?

Vanhanajan perennat ovat terveitä ja pitkään kukkivia. Kun mietit mitä ostaisit puutarhamyymälästä, suunnittele ensin käynti siirtolapuutarhaan, jossa ruusut ja köynnökset kisailevat akileijojen, astereiden, daalioiden, tädykkeiden, kultapallojen ja syysleimujen seurassa. Vanhalla puutarha-alueella näet isoja kokonaisuuksia,  kuinka perennat pysyvät pystyssä tuella ja ilman, sekä onko jokin laji erityisesti tuhoeläinten vahingoittama, näkyykö härmää ja miten tiukkaan istutetut perennat viihtyvät paikallaan.

Haussa pikkupuut ja pensaat?

Siirtolapuutarha-alueella näet vanhoja omenapuita ja marja-pensaita. Tuettuna, leikattuna, muotoiltuna ja what not. Harvat kasvit soveltuvat leikkaamattomina nykyaikaisille pienpihoille, koska tila loppuu kesken. Jos epäilet mitä pihallesi mahtuu, kurkista siirtolapuutarhan portista, ja huomaa kuinka kasveja on mahdollista kasvattaa, kunhan niiden kasvua rajoitetaan. Pienet mökit, kapeat sivupihat ja reunapuutarhat toimivat hyvinä esimerkkeinä, kun mietit omaa rajattua viheraluettasi.

Portin takana on toinen maailma

KÄYDÄÄNKÖ ILTAKÄVELYLLÄ?

Meidän iltakävely ajoittui loppukesään ystävättären ja parin innokkaan city-pupujahtaajan kanssa. Tunnistettiin kasveja ja parannettiin maailmaa. Lähimatkailua parhaimmillaan.

Vihreyttä ja terveyttä kaupunkilaisille!

Talin Siirtolapuutarhayhdistys on perustettu 1936, ja siirtolapuutarha sijaitsee Pitäjänmäentien äärellä Pajamäen ja Talin Golfkentän välittömässä läheisyydessä.