Lapsiperheen uusi piha oli vähällä käytöllä, ja se koettiin melko avoimeksi. Taloyhtiön keskuspihaa korkeammalle sijoittuva piha oli turhan avara ja vaati näkösuojaa. Taloyhtiön valitsema aitakasvi norjanangervo on kovin leveä, ei niinkään korkeaksi kasvava habitukseltaan.

Piha päivitettiin kokonaan. Huonosti juurtunut jänisten syömä nuori omenapuu poistettiin. Terassi öljyttiin sävytetyllä öljyllä ja sen reunaan asennettiin Labyrintti-kivet. Nurmi uusittiin, piha-aitaa jatkettiin ja samalla perustettiin uusi istutusalue, joka valaistiin.  

Uuteen istutusalueeseen panostettiin hankkimalla isoja havuja sekä istuttamalla ryhmään näyttävä 2 m korkea sateenvarjojalava. Kun piha istutetaan ns. valmiiksi, on huomioitava, että leikkaukset ja mahdolliset kasvien siirrot tulevat eteen aiemmin, koska kasvutilaa ei jätetä ympärille paljoa.

Pihaa päivitettiin asentamalla kasviryhmään spottivalot sekä yksi pollarivalaisin. Valot toimivat sekä hämäräkytkimellä että ajastimella, joten ne ovat päällä heti kun valoa tarvitaan, ja niin pitkään illalla, kun halutaan. Hyvin toteutettu valaistus tuo myös yksityisyyttä pihaan, valaisemalla yksityiskohtia ja luomalla varjoja.

Pihalla käytettiin rajauksessa koristekiveä, värjättyä puunkuorikatetta sekä terassin sävyssä olevaa Labyrintti-kiviä.